skip to Main Content
Hvad er Åben og Rolig?

Åben og Rolig er udviklet til dig, der oplever stress eller ønsker en mulighed for at styrke livsglæden og den mentale sundhed.

Åben og Rolig arbejder med et helhedsorienteret syn på mental sundhed. Det vil sige, at mental sundhed både kan forbedres gennem kroplige, psykiske og sociale tiltag.

Åben og Rolig kan betragtes som et sæt af strategier og værktøjer. Strategierne handler om at arbejde med åben opmærksomhed, rolig bearbejdning, bevidst deltagelse og personlig forståelse. De kan anvendes på netop det livsområde, som er mest relevant for dig.

Meditation er et at de primære værktøjer til at undersøge strategierne, men det er ikke en forudsætning, at du har erfaring med meditation for at tage del i et Åben og Rolig-forløb. Og du behøver ikke meditere for at lære strategierne – dem kan du bruge og lære om på mange måder.

Åben og Rolig-standard

Et Åben og Rolig-forløb strækker sig over 9 uger med en ugentlig holdgang på 3 timer.
På kurset arbejder vi med meditation som det primære værktøj.
Der er max 14 deltagere på et hold, og mange af vores deltagere oplever en lettelse over at høre om andre holddeltageres oplevelse af stress. At deltage på et hold kan give en fornemmelse af ikke at være alene med stressoplevelsen.

Undervejs i forløbet har du mulighed for at tale med instruktøren, der leder holdet.
Åben og Rolig-forløb ledes altid af en uddannet Åben og Rolig Instruktør, som har psykologfaglig baggrund samt erfaring med meditation og samtaler.

Åben og Rolig for Unge

I nogle kommuner tilbydes Åben og Rolig-forløb for unge mellem 15-25 år, som oplever stress eller symptomer på stress.

Forløbet strækker sig over 6 uger med en ugentlig holdgang på 1,5 time. Der er max 14 deltagere på et hold.

Undervejs i forløbet har du mulighed for at tale med instruktøren, der leder holdet.
Åben og Rolig-forløb ledes altid af en uddannet Åben og Rolig Instruktør, som har psykologfaglig baggrund samt erfaring med meditation og samtaler.

Åben og Rolig Online

Åben og Rolig Online
har fokus på at sænke stress i hverdagen og styrke mental sundhed og livsglæde.

Kurset kan tages selvstændigt eller som en del af et gruppeforløb.

Åben og Rolig Online er et struktureret forløb med meditationer, videnskabelige input, personlige refleksioner og andre værktøjer.

Se mere

STRESS

Mennesker kan blive udfordret af mange årsager. Og et menneskeliv kan rumme mange forskellige belastninger og udfordringer.

Det kan være, at du føler udtalt træthed, har svært ved at sove, konstant har tanker i hovedet eller hurtigt bliver irriteret.
Det kan også være, at du er i arbejde og synes, at tingene hober sig op. Eller du er sygemeldt eller ledig og har brug for hjælp til at komme igennem stressoplevelsen.
Uanset om din oplevelse af stress er arbejdsrelateret eller skyldes mere private årsager, kan du deltage i Åben og Rolig.

Se videoen og bliv klogere på, hvordan stress kan forstås

KURSER

Åben og Rolig er under udvikling til flere grader af stress i forskellige formater.

Åben og Rolig-kurser tilbydes i forskellige kommuner i Danmark.

Se om din kommune tilbyder forløbet.

Back To Top
Åben og Rolig